На 03.02.2024 во 15.30 часот во Полициската станица Кратово било пријавено дека во с.Талашманце, кратовско, бил нарушен јавниот ред и мир со физички напад извршен од Д.П.(39) од с.Талашманце врз Ј.А.(79) од Кратово, при што бил употребен и тврд предмет. По целосно документирање на случајот ќе следува соодветен поднесок.