„Во Стајковци и Гази Баба најдобро може да ја согледате разликата. Гази Баба беше заборавена и отсечена општина, без водоводни и канализациони системи во населените места, а имавме и градоначачник на град Скопје од Гази Баба и градоначалник на Гази Баба кој дури ни во своето село не изгради канализација. Денес сме сведоци на нова реалност, а дури и самите тие признаваат дека требаше Борис Георгиевски да дојде и да им ги подобри условите за живот“ кажа потпретседателот на СДСМ и министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски на трибината „Најдоброто за мојата општина“ во Гази Баба.

Тој додаде дека граѓаните кои 30 години немаа канализација и водовод до своите места на живеење сами може да ја согледаат разликата.

„Се градат канализации, водоводи, патишта, градиме училишта, спортски сали, градиме се што е потреба на граѓаните“ кажа Спасовски.

Тој додаде дека со Борис Георгиевски, Гази Баба стана пример за тоа како се работи за интересот на граѓаните и како се реализираат проекти кога човек не се штеди за интересот на заедницата.