Становите во Скопје никогаш не биле поскапи. Стан од педесетина квадрати се продава за 115 илјади евра.Оние од над осумдесет квадрати одат и до 160.000 евра. Новите згради во центарот имаат цена и до 2.700 евра за квадрат

Високите цени во населбите како Карпош, Центар, Аеродром и Кисела Вода ги покачија цените и во т.н поевтини населби како Ѓорче Петров и Автокоманда, но и таму не може да се најде недвижнина под 1000 евра.