„По предлог на Претседателството на Алијанса за Албанците и со поддршка од Европскиот сојуз за промени денеска се претставувам како кандидат за претседател на државата. Привилегија е да имам поддршка од толку многу фактори, одговорност е да се биде нивен избраник и нивен доверлив човек“, рече Таравари.

Таравари порача дека дошло времето државата да има претседател Албанец и тоа како што кажа тој, не технички туку вистински.