Температурата на воздухот во селото Жилинда во Јакутија денеска се спушти на минус 61 Целзиусов степен, објавено е на веб-страницата на хидрометеоролошкиот оддел во таа руска република во источен Сибир.

Според метеоролозите, температурата во девет области на Јакутија е минус 45 степени. Во главниот град Јакутск е минус 42 степени.