Вчера попладне во Крушево било приведено лице кое се заканувало, а потоа и со нож бркало неколку лица кои вршеле физичка работа во близина на неговата куќа.

Лицето кое вооружено со нож бркал луѓе низ Крушево е вработено во МВР и било задржано во полициска станица.

Според информациите што 24инфо.мк ги доби станува збор за лице близок соработник на советник на актуелниот технички министер за внатрешни работи Панче Тошковски.

Истото лице од претходно е познато дека лажно пријавувал свои колеги.