Новата година е пред нас, а според метеоролозите не очекува топло време во првите денови од 2022 –та година.

Според долготрајното предвидување на accuweather во земјава во првиот месец од годината не очекува различно време.

Па така првите пет дена од Новата година ќе имаме високи температури, а потоа за Божиќ не очекува смалување на истите, но потоа повторно ќе се зголемат.

Снег се најавува за Божиќ, а и за Православната стара нова година која се прославува на 13 јануари.