Голема трагедија ги потресе скопјани. Загина лице на мостот „Гоце Делчев“ кон Влада, кое преминувало улица, но не точно на пешачки премин, туку неколку метри подолу.
Неофицијално, ова е и причината поради која возилото не можело да застане, па го пегазил пешакот. Лицето го прегазило возило „БМВ“ со кумановски регистарски ознаки.