Потресите продолжија и во текот на ноќта. Најсилниот во текот на ноќта беше со јачина од 3,2 степени, а беше регистриран во 2:32 часот.

Утрово нов потрес во 7:28 часот, од истото епицентрално подрачје кај Лерин и со јачина од 3,6 степени според Рихтер.

По силниот земјотрес доцна синоќа во 22:44 часот со јачина од 5,6 степени, голем дел од граѓаните на Битола ги напуштија своите домови.