“Изборниот законик беше предложен од 13 пратеници, и ќе беше донесен да не беа поднесени оние над 10.000 амандмани кои ги поднесоа ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ на кои очигледно не им одговара една изборна единица. СДСМ пак беше за тој закон и тоа беше нивно ветување.” – рече Весна Велкова на гостувањето во Утрински брифинг.