До инцидент дојде попладнево во Собранието, пришто пратениците од Левица ги фрлаа нивните амандамни кон потпретседателот на Собранието Горан Мисовски.

Пратеникот Борислав Крмов изреволтиран го искрши мониторот на масата на Мисовски, ги откорна микрофоните, и почна да фрла листовите, а потоа му се приклучи и Димитар Апасиев.