Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашна платежна картичка – за поттикнување на приватната потрошувачка и за поддршка на македонските производи и услуги. Платежната картичка е дел од третиот пакет мерки на Владата предводена од #СДСМ, за која се обезбедени 28 милиони евра.

Остануваме посветени на помош и поддршка на нашите граѓани, на помош и поддршка на нашата економија.

Проверете дали сте корисник на  www.kupuvamdomasno.gov.mk