Министерот за надворешни работи Никола Димитров на својот Твитер профил сподели видео каде напиша „Историјата се создава“, а во чест на денешниот историски датум кога македонското Собрание Собранието ја донесе ратификацијата за приклучување на Северна Македонија во НАТО алијансата.