“Почитуван колега, не ги потценувајте граѓаните, на 24 декември кога исфрлавте пратеници и новинари пред камери и меѓународната јавност. Да не ве потсетувам на 27 април, на провизиите од автопатите, на Актор, на фрлање луѓе во ендеци. Околу името ова е реалноста за колегата Ѓорчев, кога треба да поднесе барање до Собранието за службено патување тогаш Република Северна Македонија ја признава”- рече пратеничката Јагода Шахпаска во емисијата Топ тема на телевизија Телма.