„За лицемерието во политиките на ДПМНЕ. За Скопје. За последиците од дивеењето во нашиот град изминативе 30 години …Но, не го даваме Скопје. Затоа што Скопје заслужува многу повеќе од ДПМНЕ“, порача градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов на последната одржана седница.