Според деншната статистика од министерството за здравство во Крива Паланка има едно заразено лице од корона вирус.

Од почетокот на пандемијата, пред речиси две години, досега, на подрачјето на  Крива Паланка се заразиле вкупно 1968, а периодов активни се 30 корона случаи.