Во Крива Паланка во изминатото деноноќие се регистриани 12 новозаразени лица од ковид-19.
Согласно денешните податоци од надлежните има 4 оздравени лица.
Во Крива Паланка од почетокот на пандемијата се заразиле вкупно 2041, а во моментов активни се 78 корона случаи.