Во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) денеска ќе бидат доделени договорите за поддршка од последниот јавен повик за мерката 3 од ИПАРД 2 програмата.

Воедно, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски ќе одржи тематски брифинг на кој ќе зборува за заокружување на реализацијата на програмите и мерките во земјоделството за 2023 година, како и за новостите што се предвидуваат за следната 2024 година.