Советот за казниви дела при Врховниот суд на Република Северна Македонија на седницата одржана на 20.12.2023 година одлучуваше по поднесено барање за вонредно преиспитување на правосилната пресуда по предметот КВП-КОК2-бр. 16/23, познат во јавноста како „Плацови на Водно“.

Советот за казниви дела при Врховниот суд на Република Северна Македонија донесе пресуда со која барањето на осудениот Н. Г. за вонредно преиспитување на правосилната пресуда на Основниот кривичен суд Скопје КОК бр. 63/21 од 21.4.2022 година и пресудата на Апелациониот суд Скопје КОКЖ бр. 127/22 од 14.2.2023 година го одби како неосновано, се истакнува во официјалното соопштение.

Груевски за „Плацови на Водно“ првостепено беше осуден на седум години затвор, а Апелација годинава ја преиначи пресудата и му ја зголеми казната на девет години затвор.