„Носењето на Законот за јавно обвинителство ја гарантира европската иднина на државата. Секое попречување на овој процес значи бегање од правдата и оддалечување од Европската Унија.“, вели насвојот ФБ профил лидерот на СДСМ Зоран Заев.

„Да покажеме вистински демократски капацитет за градење на силни и независни институции, кои ќе се борат против криминалот и корупцијата.“, порача тој.