Пукање ги вознемири вечерва жителите на Карпош 3 по разбојништво во еден маркет, пренесе 24Инфо.

Според очевидци, разбојници влегле во маркетот со намера да го ограбат. Најверојатно не успеале во намерата па биле затекнати од граѓани или полицијата.

При тоа се обиделе да се заштитат со вработените во маркетот, но излегле. Потоа се слушнале повици СТОЈ од полицијата и пукотници. За кратко време дошле неколку полициски возила со специјалци.

Засега нема потврда од МВР.