Заменик генералниот секретар на Народното Собрание на Србија, Бранко Маринковиќ, е пронајден мртов вчераа во својот дом во Белград, пренесуваат српските медиуми.

Неговото безживотно тело го пронашла сопругата околу 16 часот. Била почната и реанимација на Маринковиќ, но неуспешно.

Бранко Маринковиќ на функцијата заменик генерален секретар дојде на 24. октомври 2020 година.