Миле Зечевиќ од СДСМ во емисијата 24 анализа истакна дека треба да се сочува заедништвото на партијата и на СДСМ не му се потребни турбуленции во овој момент.

„Добро би било за нас како партија да го продолжиме процесот и сум уеден дека никој освен Зоран Заев не може да води владата за да во 2024 излеземе на редовни парламентарни избори. Тоа е мојот став и позиција. Секое друго решение го смертам како решение кое ќе не воведе во предвремени парламентарни избори“, кажа Зечевиќ.