Сите знаеме како изгледа владеењето на режимот.
Ако десничарската партија добие таква моќ, може да се соочиме со крај на нашата европска перспектива, крај на независните медиуми и крај на надежта за судство и правда додека во државата ќе растат тензии.
СДСМ можеби ја плаќа цената на тешките одлуки, но тоа не смее да не одврати од идејата за прогрес, Македонија мора да биде европска земја, нема друг начин како да се направи суштинска промена дома.
Казнувањето на одредена партија со гласање против ќе даде краткорочен ефект, но ќе има долгорочни последици за иднината Македонија.
Македонија конечно треба да гласа ЗА.

ФБ став на Љупчо Николовски