Празниците се наближуваат, коледарчињата се подготвуваат.
Со “Бадникови поворки 2024” и свечености радосно во Крива Паланка ќе биде најавена веста за Христовото раѓање.
На 6 јануари, сабота, 2024, во 11:30 часот од плоштадот Карпошово Востание до градскиот плоштад ќе се одржи свечена “Бадникова поворка 2024”, по што следува концерт со коледарски и божиќни песни.
Во чест на големиот христијански празник, Бадник, во 12:30 часот ќе се одржи и бадниковата свеченост.
– Ги чествуваме празниците и ги чуваме вредностите, порача градоначалникот на Крива Паланка Сашко Митовски.

416536438_384853407275406_708228683146326035_n