Според последните информации, припадници на Единицата за брзо распоредување – ЕБР, интервенираа во ресторанот на Боемска улица, бидејки се бришеле снимки од надзорните камери на кои се гледа дека угостителскиот објект работел во внатрешниот дел (спротивно на закон) а внатре бил лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Предходно, инспекторите беа спречени да направат увид во внатрешниот дел од објектот, од каде излегол Христијан Мицкоски.