Претседателката на Транспаренси Интернешнел – Македонија Слаѓана Тасева, денеска на Фејсбук го искажа своето задоволство од извештајот на Transparency Internacional во кој нашата земја во 2021 година бележи сериозен напредок во борбата против корупцијата.

“39 поени и 87 место на ранг листата. Со 4 поени повеќе, исчекор за 24 места на скалата. Напредок има, но има и уште многу работа. Да продолжиме со тоа што се прави и да се спроведе реформата на судството.” – напиша на Фејсбук, Тасева.

taseva