Пратеникот и портпарол на СДСМ, Дарко Каевски денеска на прес-конференција ги изнесе најголемите лаги на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, кажани во годинава што изминува.

Христијан Мицкоски, заложникот на Димитар Апасиев се што правеше во оваа 2022 година беа лаги и деструкции. Во годината во која започнавме преговори со ЕУ ќе остане запаметено дека Мицкоски се што кажа излажа. Првата и најголема негова голема лага беше дека со прифаќањето на европскиот предлог, ќе следувале асимилација и бугаризација. Втора најголема лага на Мицкоски во 2022 е тоа дека нема да започнеме преговорите со ЕУ, истакна Каевски.

Тој ги повтори изјавите на Мицкоски дека „Македонија нема ниту скрининг ниту почеток на преговори со ЕУ“ и „Албанија ќе преговара, а ние ќе седиме во чекалната“.