Преку трипартитната соработка помеѓу Владата, ТАВ и општините, Кочани кога градоначалник беше Николчо Илијев од СДСМ, со одлука на Владата, доби 44,6 милиони денари за изградба на потисен цевковод. Денеска
Мицкоски се сликаше и промовираше проект започнат во време на СДСМ.
Твит на „Speedy Gonzales“