Јавноста споделува фотографии на кои разликата во изгледот на градскиот плоштад во центарот на Скопје е евидентна.

„Го сакам ЗеленоСкопје. Ги сакам Липите во Скопје. Мирис, љубов, душа, магија. Да бликне!“ – пишуваат скопјани.

За жал, во 2012 година, предходната државна и градска власт го продаде прсторот за да се изгради зграда висока повеќе од 20 метри, таканаречените Шпански скали.

За тие што сé уште неможат да ја видат разликата, еве неколку фотографии за да се потсетиме каде бевме и каде сме!