Кога се работи за пари и хонорари, професорскиот тандем Силјановска-Давкова и Каракамишева изгледа нема никаков проблем да бидат “Северџанки”, како што ги нарече самата Силјановска-Давкова граѓаните на државава во една своја објава на социјалните мрежи. Имено, дуото земало пари од фондацијата “Конрад Аденауер” во Република Северна Македонија за објавен учебник. Меѓу другото, и во самиот учебник напишале дека уставното име на државата е Република Северна Македонија.

Насабајле кога ги бркаат своите лични интереси сме Северна, навечер кога шират пропаганда во предизборна кампања сме Република Македонија, никако Северна!

Лицемерни спасителки на нацијата?!