„Водачот и неговите следбеници како дел од СВР Струмица треба да знаат дека групното собирање е забрането и дека истото е казниво.
Апелите за да нема групирања по слави не важеше само за обичните граѓани, туку и за вработените во МВР.“

pol

Твит на „Јане“

Јавноста на социјалните мрежи коментира дека во најголем дел од присутните се вработени како полициски службеници во времето кога на власт беа ВМРО-ДПМНЕ и дека токму тие се најголемите прекршувачи и непочитувачи на мерките и протоколите во време на пандемија. Еклатантен пример како наместо да ги спроведуваат и да бдиат пример јавно ги кршат, реагира јавноста во Струмица.

Во оваа насока секојдневно апелира и владејачката СДСМ, опозициската ВМРО-ДПМНЕ да покаже конструктивност и да ги поддржи напорите за справување со најголемата здравствена и економска криза.

„Ако неспособниот Мицкоски веќе не може да помогне, нека престане да одмага во справувањето со пандемијата со короновирусот„ – децидни се од СДСМ.