Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски, се обидува на народ да му објасни зошто си куцка од дома и притоа напишал пост кој не му го сфаќаат во време кога човек треба да е и повеќе од солидарен, добар, благороден, сочувствителен.
Идентично како Димчета и некои провмровски медиуми имаа ист несфатлив тон во наслови, на партиска пресметка со СДСМ.

Во меѓувреме, градоначалникот Петре Шилегов, информираше дека снегот е исчистен и дополнително се работи на довод на струја и греење во овие времени објекти на АРМ, поставени пред Инфективна.