Центарот за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ вели дека во најновиот извештај на „Репортери Без Граници“ Македонија била на дното во регионот…
И таа ЛАГА сега ја објавуваат сите ‘курирски’ медиуми… А на социјалните мрежи ја споделуваат сите симпатизери на ДПМНЕ и сите лажни неутралци…

Зошто велам ЛАГА?
Ако се отвори најновата ранг листа за 2020 година, може да се види дека зад нас се повеќе држави од регионот (Србија, Црна Гора, Бугарија…)…

И колку за споредба, ако се отвори ранг листата од 2016 година, ќе се види дека ТОГАШ (а не сега) ниту една држава од регионот не била полошо рангирана од нас…
Ова курирските медиуми нема да го објават…
А и нема да го споделуваат „патриотите“ и лажните неутралци!

rsf.org/en/ranking/2016
rsf.org/en/ranking/2020

Патем, еве како сме биле рангирани во последниве пет години:
2016 … 118
2017 … 111
2018 … 105
2019 ….. 95
2020 ….. 92

ФБ статус на Ацо Лукароски