Досега три партии се откажаа од парите што им следуваат согласно Законот за финансирање на политичките партии:
◙ СДСМ
◙ Партија на пензионерите
◙ ДОМ

Знаете ли за уште некоја политичка партија што има донесено одлука парите да ги пренаменат за справување со кризата?
Се работи за износ од близу 5 мил. евра што би биле од големо значење во оваа тешка ситуација сега…

Тие пари првенствено се наменети за изборни партиски активности, а партиите ионака немаат такви активности сега… Додуша ДПМНЕ и ДУИ и во оваа криза тераат политиканство, но треба и тие да ја сфатат сериозно ситуацијава и да покажат солидарност со маките на граѓаните!

ФБ статус на Ацо Лукароски