Иако претседателот на ВМРО -ДПМНЕ Христијан Мицкоски, побара од граѓаните да купуваат македонски производи, по се изгледа тој во штабот на ВМРО -ДПМНЕ,  како што се гледа од фотографијата, не користи македонски производи туку ја конзумира српската газирана вода Књаз Милош.

Ова изгледа е по народната “Не ме гледај што правам, слушај ме што ти зборувам” што никако не смее да оди во политиката, особено од човек кој претендира да биде премиер.