Бурни реакции во јавноста предизвикаа небулозните изјави на потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на кандидатската листа во Изборна единица 4, Александар Николовски.

Николовски, воведувањето на вонредната состојба, иако истото беше побарано и од неговиот лидер Мицкоски, го искористи за да неосновано го нападне својот опонент, носителот на СДСМ и коалицијата, претседателот на владејачката партија, Зоран Заев.

Тој, на панел дискусија а потоа и на прес конференција, обвини дека вонредната состојба била донесена само заради една причина а тоа е некаква корист за Заев.

По оваа небулозна изјава, реагираше целата јавност. Меѓу нив, со реакција се јави и режисерот, Владимир Милчин, кој инаку важи за редовен критичар на Зоран Заев и СДСМ во последните три години.

Милчин во коментар на фејсбук, напиша дека доколку бил на местото на Мицкоски, веднаш би побарал оставка од Николовски.

Untitled