„Предвидување на парковско зеленило на местото каде што било предвидено да се гради зграда е генерално добра работа и е за поздравување. Освен во случај кога предвидувате парковско зеленило на маркицата каде што претходникот веќе подигнал парк. Тогаш се работи за евтина пропаганда. Ама баш евтина. Штета“, стои во статусот на Милутин Ристески.