На денешен ден, 01.09.2016г или пред точно 4 години, Оливер Андонов по предлог на ВМРО-ДПМНЕ стапи на функцијата министер за внатрешни работи.

Андонов на оваа функција остана само еден ден, до 02.09.2016г.