петок, декември 2, 2022

(ВИДЕО) 7 години од црниот понеделник

На денешен ден, пред седум години насилничкото, криминално однесување на ВМРО-ДПМНЕ го создаде еден од најцрните датуми во нашата демократија. На 24 декември 2012 ВМРО-ДПМНЕ...

На денешен ден – 23 декември

1944 Основана е Република Исланд, со што завршила унијата меѓу таа островска земја и Данска. 1947 Прогласена е независноста на Република Бурма, дотогаш британска колонија. 1967...

Последни вести

Избор на уредникот