Што е полудо:
1.Тоа што левица бара Македонците да го бојкотираат пописот за да не бидат “вештачки напумпани” бројките на Албанците (кога единствено нешто што може да предизвика “вештачки висока” бројка на една заедница е масовно бојкотирање на друга)?
2. Тоа што нивни бројни функционери, кандидати и членови се всушност попишувачи (кои претпоставувам, во слободното време повикуваат за бојкот токму на пописот кој го спроведуваат)? или
3. Тоа што сега тврдат дека баш тие попишувачи се всушност “намерно инфилтрирани оперативци” чија задача е да спречат местење на резултатите на пописот (кога доколку би биле местени резултатите – а не се – тоа би требало да биде направено при обработката, а не при прибирањето на податоци)?

ФБ статус на Павле Богоевски