Претседателот на МАНУ, кој *би требало* да е врвен интелектуалец и научник, тресе од ракав лажни вести и после се радува дека тоа што кажал не било точно. Ваков човек не би смеел да е на чело на научна институција.
Се разбира, штетата е нанесена. Со тенденциозно ширење на лажни вести Коцарев создаде паника и сомнеж кај националистите, земајќи ги за жртви Катедрата по македонски јазик и Филолошкиот факултет.
Долно и подло. И срамота што сите академици ќутат.