Во моментов Хрватска претседава со ЕУ.
Наместо да се фокусираме кон реформи и да ја искористиме пријателската наклонетост на Хрватска за да добиеме датум за преговори согласно новата методологија, Мицковски и неговите функционери свесно ги поткопуваат ЕУ процесите.
Дајте распуштете ја таа техничка Влада, фокусирајте се на ЕУ, па во септември или октомври нека бидат изборите.
Дадете приоритет на државата, доста беа исполнувањата на желбите на Мицковски.
Тој 100 пати досега, покажа дека е деструктивен а неговите кадри освен што се неспособни, прават штета на државата секој ден.
Да се престане со тинтрењето на деструктивците.
Ве молам свртете се кон интересите на државата, а не хировите на шака функционери на ДПМНЕ желни за власт и фотељи.

Техничката министерка за труд и социјална политика, Рашела Мизрахи, која ја извршува оваа функција врз основа на заклетвата дека ќе ги почитува Уставот и законите ….
ФБ статус на Ване Цветанов