Христијан Мицкоски постираше ваков статус до нацијата: „Чувствувам одговорност да споделам една кратка анализа и ќе оставам граѓаните да одговорат: Дали Заев и СДСМ намерно ја втурнаа македонската економија и граѓани во апокалиптично сценарио водени од лични и партиски интереси или е нешто друго во прашање?“

На вака поставено реторичко прашање, граѓаните имаат две опции…

Првата е очигледна: Заев и СДСМ се ѓубриња невидени кои скроиле „апокалиптичко сценарио“ за лични и партиски интереси.

Но, се извинувам: после Апокалипсата – официјално, тоа е последниот дел од Новиот завет во кој се зборува за крајот на светот – како може чиј било интерес да се оствари? За очекување е дека кога ќе дојде крајот на светот ни чушки ни френки нема да виреат, барем за догледен период, па каков е тој интерес што ќе го авансираат „Заев и СДСМ“? Да не отвориле погребално претпријатие „Апокалипса“?

Целата колумна на Сашо Орданоски за ЦивилМедиа на следниов ЛИНК.