Огромно благодарам на членовите на СДСМ, на централниот одбор, на најсилната СДММ со претседателот и мој добар другар Марко,на мојот координатор Јован, генералниот секретар Љупчо, заменичката претседателка и моја многу добра другарка Сања, на претседателот Зоран Заев кој е мој учител и пример за политичар, но и пример за тоа што значи да се биде човек.
Денес СДСМ покажа дека е поединствена, сплотена и поорганизирана од кога било досега.
Да се биде член на извршниот одбор само по себе значи огромна одговорност и огромна чест, од дното на срцето ви гарантирам дека таквата доверба како и досега ќе ја оправдам.
Се залагав и ќе се залагам како член на највисокото партиско раководство дека посветено ќе работам за доброто на граѓаните, за афирмација на социјалдемократските вредности, за сите мои струмичани кои несебично веруваа и веруваат во моите постапки.
На следните избори како и на претходните СДСМ ќе направи уште една огромна победа, како што ви ветив и на претходните, вмровското лавче во Струмица уште долго ќе мјаучи!
Благодарам СДСМ, благодарам Струмицо моја!
До конечна победа✊
ФБ статус на Костадин Костадинов