среда, ноември 29, 2023

Кој се плаши од претседателски избори

Зошто во јавниот дискурс се наметна мислење дека редовните претседателски избори не треба да се одржат засебно, во редовниот термин, независно од парламентарните што...
zoran milosevski

Одете вие слушајте ја Солза како качена на гајба лее крокодилски солзи за Македонија

Политиката не е курва, таква ја прават оние кои во политика влегле со една единствена цел – остварување личен профит по цена на себедевалвирање...

Каков шамар за дпмне и нивните лаги-нема закон за амнестија

Каков шамар за дпмне и нивните лаги-нема закон за амнестија!! Денеска сите пратеници од СДСМ гласавме против потребата да се донесе Закон за амнестија со...

Како не му беше срам на директорот да се јавува во емисија во живо...

Исмет Рамадани на "Само вистина" на Канал 5 издржа против 2-ца нас'скани новинари (едниот гостин за дебата, другиот водител) , да не им ги...

Провокациите за меѓуетнички конфликти на ВМРО-ДПМНЕ се закана за еден од столбовите на општеството

Свечено може да прогласиме дека пеењето на химната во училиштата е најголемото остварување на градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ. Сега треба уште да донесат одлука машките...

Знаеме ли воопшто што сакаме? Ало Македонијо …

Што сакаме ние друго? И знаеме ли воопшто што сакаме …? Ало Македонијо … ФБ статус на Љупчо Зиков 

ГЛОБАЛНИОТ МИР Е ЗАЕДНИЧКА ОДГОВОРНОСТ

Денес, човештвото ширум светот страда од повеќедимензионални кризи. Се соочуваме со тероризам, негирање на човековите права, економска нееднаквост, расна дискриминација, идеолошки екстремизам, верска нетолеранција,...

Мицкоски сака да биде Орбан, Орбан сака да биде Путин, и што тука не...

Има уште еден интересен детаљ: Христијан Мицкоски, одврти-заврти, нема месец а да не отиде кај неговиот идеолошки татко, Орбан, Виктор Орбан од Унгарија. Добро,...

Македонскиот пат кон ЕУ и гласниот молк на “моќните”

Во ЕУ се поголем замав зема дебатата за потребата за консолидација на европската конструкција соочена со предизвиците какви што се руската агресија на Украина...

Младите земјоделци во фокусот на ЕУ: Најдобри мерки и милионски фондови за нив

Битката за европски аграр треба да ја водат МЛАДИТЕ! Тие се во фокусот, најмногу пари, најголема важност се дава токму за нив. Унијата преку мерките...

Последни вести

Избор на уредникот