недела, април 2, 2023

Колумна на Перо Костадинов: Преку обновливи извори на енергија до чиста животна средина и...

Првите две децении на 21 век се карактеризираат со конфликти, раселување, економска несигурност, штедење и социјална нееднаквост. Зголемената социјална поларизација значи дека современите општества...

Мицкоски ја кажа вистината за ВМРО-ДПМНЕ

Македонија може да здивне за својата европска иднина. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ја кажа вистината за неговата партија соопштувајќи ја гаранцијата за добрососедство...

Костовски: Пекарите себично решија неоправдано да остават цела држава без леб

Јавниот интерес е над приватниот Со замрзнувањето на основните прехрамбени производи може значително да се влијае на намалување на инфлацијата. Пекарите не одат во загуба, само...

Континуитетот на В. Михајлов е идеологем и увертира во нови насилства

Ако Мицкоски вели дека Ванчо Михајлов треба да се почитува, односно кога Мицкоски вели дека ВМРО-ДПМНЕ бележи континуитет во ликот и делото на Ванчо...

Забрчанец: Медарите од ДПМНЕ и од Град Скопје повторно промашуваат

Медената коалиција ги натера двокатните кинеско-скопски автобуси да штрајкуваат пред Влада. Медарите од ДПМНЕ и од Град Скопје повторно промашуваат. Овој пат адресата. #ТртНаместоБрт ФБ статус...

Колумна на Перо Костадинов: СЛОБОДА, ЕДНАКВОСТ И СОЛИДАРНОСТ

Социјалдемократијата најчесто се смета за прагматичен компромис помеѓу капитализмот и социјализмот. Како карактеристична политичка мисла и идеологија која пропишува употреба на демократска колективна акција...

Во вулканот на моралното прочистување

На 11 февруари годинава Гордана Јанкулоска изгледаше како македонска Електра. Еврипид во својата драма ги подготви овие зборови за несреќната ќерка на Агамемнон и...

За доброто на државата е ВМРО-ДПМНЕ да ги научи лекциите од сопственото минато

Македонија како држава која во својата конституција се дефинира како демократска со аспирации за биде дел од големото евроатлатско семејство кое живее согласно некои...

Мил Дедо Мраз…

Во ова време од годината милиони деца во светот добија подароци од саканиот Дедо Мраз. Бараа од него кукла, топка, играчка, телефони, облека… На симпатичниот...

Подготвува ли ВМРО-ДПМНЕ сепак влез на Бугарите во Уставот

Последната изјава на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски дека е подготвен да гласа за промени во Преамбулата на Уставот, со што Бугарите би биле...

Последни вести

Избор на уредникот