петок, декември 2, 2022

Подготвува ли ВМРО-ДПМНЕ сепак влез на Бугарите во Уставот

Последната изјава на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски дека е подготвен да гласа за промени во Преамбулата на Уставот, со што Бугарите би биле...

Кичевски: Скопје ќе остане топло место за живеење

Измина точно една година од последните локални избори, избори во кои ВМРО ДПМНЕ ја доби локалната власт речиси низ цела Македонија. Денеска, само една...

Богоев: Радикална промена на ставовите на Мицкоски, вакво лажење и лицемерие до сега не...

Потпретседателот на СДСМ, Стефан Богоев на Фејсбук ги коментираше денешните изјави на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, кој рече дека Брисел да даде јасна...

Лазаревски: Кавгата не е околу развојни проекти во Скопје, туку околу контрола врз парите

Показна вежба ова со ЈСП е само показна вежба на ВМРО наменета за Данела Арсовска, која очигледно незадоволна од немањето контрола врз јавните набавки, тендери...

Најпрво оваа сапуница да запре, а потоа да се покренат чекори за продолжување на...

Ниту очекував нешто повеќе од самонаречената менаџерка, ниту пак однесувањето на Славевски и ВМРО-ДПМНЕ ме изненадува, како што не очекувам и да се понесе...

Забрчанец: Уште колку Данели се кријат низ општините раководени од ВМРОмедарска?

Нивната победа на локалните избори за само една година донесе голем пораз за граѓаните, за општините и за јавното добро. Мицкоски убеди мнозинство од граѓаните...

Забрчанец: Медарите од ДПМНЕ и од Град Скопје повторно промашуваат

Медената коалиција ги натера двокатните кинеско-скопски автобуси да штрајкуваат пред Влада. Медарите од ДПМНЕ и од Град Скопје повторно промашуваат. Овој пат адресата. #ТртНаместоБрт ФБ статус...

Човештвото се бореше против фашизмот вчера, се бори и денес

Антифашизмот не е само политичко движење. Човек не мора да биде дел од организирана структура или група, за да биде антифашист. Тоа не мора...

Колумна на Перо Костадинов: Преку обновливи извори на енергија до чиста животна средина и...

Првите две децении на 21 век се карактеризираат со конфликти, раселување, економска несигурност, штедење и социјална нееднаквост. Зголемената социјална поларизација значи дека современите општества...

Заедниците во кои растат нашите деца

Овој викенд бев поканет на саем за граѓански организации и социјални претпријатија, чуството на мисија, кое беше силно, ме инспирираше за оваа колумна. Влезени сме...

Последни вести

Избор на уредникот