АКО МУ МОЛЧИТЕ НА ФАШИЗМОТ, СИТЕ ЌЕ ДОЈДЕТЕ НА РЕД!
На некои што молчеа на омразата и фашизмот вчера, тој им тропна на врата денес. Сто стапа по туѓ грб не болат, ама по свој боли. Денес верувам, некои гаталци станаа паталци, и се освестија.
А тие што молчат денес? Знаат добро како иде редот, повторено и сведочено е многупати во историјата – фашизмот ќе им тропне на врата утре.
Денес се уште има кој да викне во ваша одбрана. Некои со години го прават тоа, и се цел на жестоко насилство и омраза на фашистите. Да застанеме сите заедно, и да им кажеме НЕ на омразата, национал-шовинизмот и фашизмот.
Ако не, уживајте, и чекајте си го редот.
ФБ статус на Петрит Сарачини