Стварно е морбидна сликава. Дали намерно или ненамерно, има силна симболика на подземје, тајни состаноци по темни подруми, договарање криминални подвизи, итн. Ептен ја погодиле, една фотографија—цела партиска историја.

Огнен Вангелов